Project 2013:

-Behoud kadekraan uit 1956, Rörink van den Broek.

-Hijsgewicht 3500 kg max., vlucht van 13 mtr.

-Bij aankoop van het terrein van de voormalig Arnhemse Beton Centrale voor de bouw van onze bedrijfshal, kwamen we in het bezit van deze loskraan en hebben er zo’n 7 jaar gebruik van kunnen maken. Door renovatie van de kade aan de Nieuwe Haven in Arnhem, werd de inmiddels tot industrieel erfgoedverklaarde kraan onbruikbaar. Ze werd ontmanteld en naast het bedrijf opgeslagen met het idee ze ooit weer een plek te kunnen geven aan een van de kades in Arnhem.
Vanuit de Stichting historische Schepen Arnhem kwam eind december 2012 het idee om de kraan op te knappen en geplaatst te krijgen voor de Kadedagen van 2013 op de Rijnkade in Arnhem ter hoogte van de ligplaats van historische schepen. Met een vergunning voor tijdelijke plaatsing van 5 jaar is het gelukt.
De renovatie van de kraan is met ondersteuning van de Gemeente Arnhem, meerder bedrijven uit Arnhem en de geweldige hulp van vele vrijwilligers een succes geworden. (Zie foto banner) De kraan is tijdens de Kadedagen op 12 mei 2013 feestelijk geopend.